maandag 21 september 2009

Family tradition

Vanmiddag kwam mijn moeder op visite. Ze had al een aantal keer aangegeven dat ze "een leuk boek" voor me had, en als ik het niets vond dan was dat niet erg want het leek haar zelf ook erg leuk.....Nou zijn cadeautjes in het genre van "omdat ik het zelf zo leuk vind" vaker niet dan wel een schot in de roos bij de ontvanger, maar in dit geval was dat anders. Een andere eigenschap in mijn familie is namelijk dat de honger zowel gestild als gevoed dient te worden als iemand ergens "vol" van is, en dan maakt het niet uit of het om een hobby, huisdieren, of -zoals in mijn geval- een studie gaat. De honger naar informatie en/of objecten die te maken hebben met de nieuwe "volheid" wordt gretig gestild (of gevoed) met allerhande (on)toepasselijke cadeautjes.
En zo kon het vanmiddag gebeuren dat Berthy met een strip(!)boek aankwam over "een epische zoektocht naar de waarheid", een logicomix zoals het zichzelf noemt. Wow! Waren alle (studie)boeken over filosofie en andersoortige vragen met betrekking tot de zoektoch naar levenswijsheid maar op deze manier verkrijgbaar. Berthy was de deur nog niet uit of ik ben in het boek gedoken om niet meer bereikbaar te zijn voor m'n omgeving. Zo nu en dan schaterend, en Nuno dingen voorlezend (die dus niet meer aan zijn eigen boek toekwam, maar dat gebeurt hem wel vaker de laatste tijd).
Een klein citaat uit mijn nieuwste BLBF (Best Loved Book Forever) wil ik jullie niet onthouden;
"Filosofie studeren betekent eigenlijk je helemaal volvreten aan een hutspot van alle denkbare idee├źn"
Nu gruwel ik bij het idee van hutspot zijnde de prut van aardappels, ui en winterpeen, maar als beeldspraak spreekt het me wel erg aan :-)